Bedrijfsbezoek De Trog

24 - 3 - 2015

Productliefde en innovatie hand in hand.

Biobakkerij De Trog en IEBEVE verwelkomden dinsdag 24 maart ruim 70 mensen tijdens een uniek bedrijfsbezoek. 

Hendrik en Els, gastheer en -vrouw, gunden de bezoekers een blik achter de schermen waar de liefde voor het product en technologie dagelijks hand in hand gaan.  “Een brood van De Trog smaakt naar nog” , is geen holle slogan : de beste ingrediënten, de traditionele ambachtelijke wijze, vakmannen, met véél liefde voor het vak dat resulteert in lekker ambachtelijk biologisch brood.  De broodproducten worden intussen ver over de Vlaamse grenzen geëxporteerd (tot in Dubai).

 

   

 

De Trog kan ook niet blind zijn voor technologie.  Waar tijd  (bereiding, gisting, bakken) belangrijk is om tot het beste product te komen (doorlooptijd tot 10 uur) , moet het proces efficiënt en effectief. 

 

De Trog werkt met de recentste technologie om het productieproces te optimaliseren.   Hierin wordt samengewerkt met een Iepers bedrijf, met name Dewilde Engineering.  De nieuwste uitdaging voor Patrick Heughebaert en zijn team: de ambachtelijke handeling bij het unieke insnijden van het stokbrood vertalen in technologie.   Patrick nam het woord en sprak van de vierde technologische revolutie.  Dit is een mooi voorbeeld hoe 2 IEBEVE-leden de handen in elkaar slaan om het verschil te maken. 

   

De avond werd afgesloten met een interessante uiteenzetting door sponsor Accent Interim over flexibele tewerkstelling in een sterk gereguleerde arbeidsmarkt. 

  

Met heerlijk brood, passende kazen en wijnen van Wijnen Six, sloten de aanwezigen de onvergetelijke avond af.

   

 

(verslag KM)

< Terug naar overzicht