Heraanleg Noorderring - Pilkemseweg

31 - 3 - 2014
Heraanleg Noorderring - Pilkemseweg

  IEBEVE ijvert al geruime tijd om de verkeerssituatie in het Ieperse industriepark te verbeteren. Eén van de vragen van IEBEVE was onder andere het kruispunt Noorderring – Pilkemseweg te verbeteren : tijdens de ochtend – en avondspits moeten autobestuurders namelijk lang aanschuiven indien ze komende van Ieper richting Poperinge wensen te rijden.

  De afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen liet weten dat ze op 7 april starten met de heraanleg van het kruispunt. Bedoeling is om de afslagstroken aan het kruispunt te verlengen om zo tot een betere doorstroming te komen. De zwakke weggebruiker wordt hierbij niet vergeten en voor de fietsers zullen nieuwe fietspaden worden aangelegd. Een verbreding van de rijweg is eveneens opgenomen in het werkplan alsook een nieuwe toplaag in asfalt. 

  Tijdens de werken zal wel enige hinder merkbaar zijn, daar éénrichtingsverkeer geldt op de Pilkemseweg (richting Ieper naar Pilkem), een omleiding is voorzien via de Zwaanhofweg, Oostkaai en Waterpoortstraat voor het tegenliggend verkeer. Het industrieterrein zal natuurlijk ook via de Molenstraat en Oostkaai/Bargiestraat in Boezinge bereikbaar zijn.

  De werken starten op 7 april en deze zouden zo een 6-tal weken in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  (zie ook http://www.wegenenverkeer.be/persberichten/item/verlengen-afslagstroken-kruispunt-n38-noorderringpilkemseweg-in-ieper.html)

   

  < Terug naar overzicht