In de kijker: Color By Cherchye

18 - 12 - 2020
In de kijker: Color By Cherchye

  Geachte collega's,

  Hoe vaak zijn we niet op zoek naar iets of iemand waar we niet direct een pasklaar antwoord voor vinden?

  Met ondernemer in de kijker leer je de ondernemer en zijn vakgebied kennen.

  In deze reeks wensen we onze buren, collega's, ondernemers in de kijker te stellen.

   

  Met 22 actieve medewerkers en reeds 4 generaties van vader op zoon mogen we stellen dat Color By Cherchye een vaste waarde is onder de Ieperse ondernemers. Doorheen de vele decennia is verf altijd het sleutelwoord geweest.

  Opdrachten?

  De opdrachten voor het team van Jan zijn zeer divers, al kunnen we 2 grote pijlers onderscheiden:

   

   

  - allerhande schilderwerken (zowel B2B als B2C)

  - tot gevelrenovatie en dakwerken.

  Bij het schilderen moeten we eigenlijk 2 belangrijke types opdrachten herkennen.

  We denken hierbij aan de zogenaamde 'decoratieve schilderopdrachten' maar ook aan wat we noemen 'beschermende schilderwerken'.

  Door de jaren heen is het team van Jan zich gaan specialiseren in een aantal niches. Zo beschikken ze over een prachtige expertise voor het schilderen van loodsen. Het schilderen van de loods werd vroeger zelden tot nooit gedaan, echter door een milde kleur op de loodsmuur aan te brengen verandert de loods van een grijze soms donkere ruimte tot een aangename werkplek waar de lichtsterkte een grote sprong vooruit maakt. Zeker het overwegen waard.

  Sinds mensenheugenis is er op het bedrijventerrein ook een verfshop, het aanbod aan kleuren en soorten verf is quasi niet op te noemen.

  Mede dankzij hun dagelijkse werken en opdrachten is de verfshop een bron aan inspiratie en een bibliotheek aan expertise.

   

  Covid?

  Dit jaar is ook het bedrijf van Jan een 10-tal dagen gesloten geweest, anderzijds zal dit weinig tot geen impact hebben op het bedrijf of zijn medewerkers.

  Hoewel het opdrachtenboekje rijkelijk gevuld staat, merkt men de laatste weken een lichte vertraging in instroom van nieuwe projecten. Al kan dit natuurlijk ook aan de komende eindejaarsperiode liggen.

   

  Toekomst?

  Hoewel niemand een glazen bol heeft, durven wij al eens polsen wat de toekomst brengt.

  Jan heeft er een duidelijke mening over, 'technisch sterke medewerkers worden de uitdaging van de toekomst voor onze branche'.

  'Verder zitten er nog veel mogelijkheden in de verfshop', de mogelijkheden daar zijn bijna onuitputtelijk door onze expertise'

  Wanneer we naar de verdere toekomst polsen verschijnt een lichte glimlach... Stilletjes wordt er gedroomd van een 5e generatie.

   

  We danken Jan om hier in deze rubriek de spits af te bijten. Tot binnenkort!

  Meer info op www.color.be

   

  Zelf je plaatsje reserveren in 'ondernemer in de kijker'? Bel Kris 0474/266168

   

  < Terug naar overzicht