Koekjesfabriek Destrooper in handen van familie Vandermarliere

02 - 5 - 2015

Jules Destrooper, met vestigingen in Lo-Reninge en Ieper, is goed voor een omzet van circa 36 miljoen euro, is winstgevend en groeide de voorbije jaren aanzienlijk. De 160 werknemers worden allen overgenomen. 

Jules Destrooper werd opgericht in 1886 en werd in de vierde generatie geleid door CEO Peter Destrooper. De broers Peter en Patriek Destrooper waren elk voor vijftig procent aandeelhouders. Patriek Destrooper was niet actief in het bedrijf.

De familie Vandermaliere, vooral bekend van de sigaren J. Cortès, verkocht in 2012 de Wervikse tabaksfabrikant Gryson aan de Japanse multinational Japan Tobbaco Company. De overname van Jules Destrooper is de eerste grote private-equitydeal van GT&CO. CEO Guido Vandermarliere zegt te gaan voor de lange termijn en de filosofie van een familiebedrijf integraal te willen respecteren. Hij stelt nieuwe investeringen en groei in het vooruitzicht bij Jules Destrooper.

De koekjesfabrikantzal in de nieuwe constellatie geleid worden door Emmanuel Blomme. Hij verdiende zijn strepen als manager bij UTP Ltd., de tabaksfabriek van de familie Vandermarliere in Sri Lanka waar 1700 mensen aan de slag zijn.

< Terug naar overzicht