In de kijker: Ameloot Cleaning Technologies

05 - 3 - 2021
In de kijker: Ameloot Cleaning Technologies

  Geachte collega's,

  Hoe vaak zijn we niet op zoek naar iets of iemand waar we niet direct een pasklaar antwoord voor vinden?

  Met ondernemer in de kijker leer je de ondernemer en zijn vakgebied kennen.
  In deze reeks wensen we onze buren, collega's, ondernemers in de kijker te stellen.

  In deze zesde editie van 'Bedrijf In De Kijker' mogen wij je Wim Ameloot van Ameloot Cleaning Technologies voorstellen.

   

   

  In 1967 startte Joris Ameloot, de vader van Wim, vanuit het landelijke Reninge met een specialisatie in landbouw- en sproeimachines. Jaar na jaar konden ze gestaag groeien tot een gespecialiseerde onderneming voor reinigingsmachines en compressoren. 

  Begin de jaren ’70, zorgde de opkomende technologie voor een upgrade van de hogedrukreinigers van 40 bar naar 100 bar. Daardoor werd de vraag naar hogedrukreinigers groter en groter. Met de verhuis naar Ieper en de intrede van Wim Ameloot kon de zaak een mooie verdere toekomst uitbouwen.

   

  Opdrachten?

  Met merken als Nilfisk en IPC voor de reinigingsmachines en een diversiteit aan compressoren bedienen zij voornamelijk services aan de moderne landbouwbedrijven, de brede industrie en uiteraard ook aan kmo's. Ook particulieren die nood hebben aan een professionele omkadering zijn er welkom.

   

  Wim laat zich bijstaan door een  6-koppig team. Als mooie en belangrijkste troef zijn de technische skills die het team heeft, op deze manier kan het bedrijf zeer goede service leveren.

   

  Covid?

  Los van de verplichte sluiting in 2020, heeft Covid-19 weinig roet in het eten gegooid bij Ameloot. De mooie spreiding in de klantenportefeuille toonde tijdens deze bijzondere periode zijn unieke veerkracht.

   

  Toekomst?

  Ameloot Cleaning Technologies heeft de uitgesproken ambitie om door middel van directe bereikbaarheid en snelle service toonaangevend te zijn in de ruime regio op hun vakgebied. 

  Ondertussen werd duidelijk dat ook het 'groene' en 'duurzame' idee in hun markt zijn entree maakt. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan onkruidbestrijding door middel van warm water of gevelreiniging door middel van stoom. Ook hogedrukpompen met batterijen komen systematisch op de voorgrond.

   

  We danken Wim om zijn verhaal te vertellen.

  Meer info op ameloot.eu.

   

  Zelf je plaatsje reserveren in 'ondernemer in de kijker'? Bel Kris 0474/266168

  < Terug naar overzicht