nieuws

Opleiding Vorkliftchauffeur

Opleiding Vorkliftchauffeur

25 - 2 - 2020

Collega's ondernemers,

 

sinds enige tijd bieden we opleidingen aan, 'gedeelde kosten en groepsaankoop'.

Deze formule blijkt succes te hebben.

Actueel kijken we op korte termijn voor een opleiding vorkliftchauffeur.

Ook liefhebbers bij u in de zaak?

geef gerust een seintje aan de parkmanager:  info@iebeve.be

concrete info delen we dan onder elkaar.

 

 

Voorzitterswissel bij Iebeve

Voorzitterswissel bij Iebeve

25 - 2 - 2020

 

 

Na 6 jaar voorzitterschap geeft Dhr Peter Van de Vyvere de voorzittersfunctie door aan Dhr Pieter Marchand.

 

Peter blijft als enthousiasteling zeer actief in het bestuur.

 

Pieter kan zich na een jaar 'nieuweling' in het bestuur ten volle inzetten voor 'ons' industrieterrein. Gesteund door ondervoorzitter Patrick Heugebaert kan dit duo de continuiteit van de vereniging waarborgen.

 

 

 

Ook interesse in het reilen en zeilen van het Ieperse bedrijfsleven?

 

nieuwe actieve bestuursleden zijn steeds welkom.

 

Make the westhoek great again !

30 - 1 - 2020

Beste Ieperse ondernemers,

 

 

 

Op 14 en 15 februari organiseert Voka samen met de POM de innovatie bootcamp ‘Make de Westhoek Great Again!’ Daarbij zullen studenten, ondernemers en medewerkers brainstormen om samen tot concrete ideeën te komen om een nieuwe regionale dynamiek op te wekken en de Westhoek nog aantrekkelijker te maken om te werken, leven en te ondernemen. Studenten kunnen ons vertellen wat er in onze regio nog ontbreekt om hier na hun studies terug te keren. Jullie als ondernemers kunnen delen waar jullie wakker van liggen en wat jullie veranderd zouden zien. Deze confrontatie zal ongetwijfeld inspirerende ideeën opleveren, rond bv. hoogstaande architectuur als onderdeel van employer branding, alternatieve mobiliteit, veiligheid, nieuwe vormen van (mobiele) dienstverlening op bedrijventerreinen,…”. Deze ideeën worden dan meegenomen als input om acties te ontwikkelen om onze regio nog aantrekkelijker te maken en om het economische leven extra te laten bruisen.

 

 

 

Concreet is het de bedoeling om in groepjes te brainstormen rond deze thema’s. De inschrijvingen lopen ondertussen binnen. Maar we zijn ook volop op zoek naar experten die met hun kennis van de streek en no-nonsens ondernemersaanpak deelnemers kunnen inspireren en hen verder op weg kunnen helpen om tot concrete ideeën te komen.

 

 

 

Heb je dus ook de ambitie om met onze regio te innoveren en heb je een hart voor de streek, schrijf je dan zeker in.

 

Hieronder kunt u het programma en de inschrijvingslink terugvinden. We hopen jullie hierop talrijk te mogen verwelkomen!

 

 

 

Programma:

 

 

 

Vrijdag 14 februari

 

17u30: Onthaal met een hapje en drankje

 

18u30: Creativiteits- en teambuildingsoefening door Vlajo

 

19u45: Kick-off brainstorm per team met bedrijfsexperts

 

21u00: Pizza & beer

 

21u30: Uitwerken idee en adviessessies van de coaches

 

23u30: Einde dag één

 

 

 

Zaterdag 15 februari

 

07u30: Ontbijt

 

08u30: Voorbereiding presentatie en pitch

 

10u00: Pitch voor de jury

 

11u15: Stand-up comedy met Jan-Bart De Muelenaere

 

12u00: Prijsuitreiking en receptie

 

13u00: Einde

 

 

 

Waar

 

Bar d'Office Ieper - Grachtstraat 13 - 8900 Ieper

 

 

 

Inschrijven

 

Deelname is gratis mits inschrijving via de website www.voka.be/west-vlaanderen/westhoek

 

 

 

Contact

 

Lore Martens

 

lore.martens@voka.be

 

0487 614 300

bedrijfsbezoek Carrosserie Deman

11 - 12 - 2019

Deze week waren we te gast bij Heidi en Kenny van Carrosserie Deman.

Niet echt in de grote getalle zoals we gewoon zijn, echter de zaakvoerders haalden alles

uit de kast om een pracht overzicht te geven van het wel en wee in een modern bedrijf.

we laten jullie even meegenieten met bijgaande foto's

Bio Bakkerij De Trog is eerste CO2-neutrale bakkerij in BelgiŽ

02 - 12 - 2019

Bio Bakkerij De Trog is erin geslaagd om, als eerste grootschalige, Belgische bakkerij het CO2-neutraal

label op haar naam te schrijven, een concrete vertaling van haar sterk geëngageerde duurzame

bedrijfsfilosofie.

Door een zorgvuldig uitgewerkt vergroeningstraject wist de Trog in een tijdspanne van 3 jaar haar CO2-

uitstoot van 1372 ton te neutraliseren. Opmerkelijk, omdat in dezelfde periode het totaal geproduceerde

volume steeg met 15%!

Om dit, door het hele bedrijf gedragen doel te bereiken, bracht de Trog tal van actiepunten en in de

praktijk.

De bewustmaking en mobilisatie van alle medewerkers om actief mee te werken aan het realiseren van een

groene, CO2-neutrale bedrijfsomgeving vormde het startschot van de campagne. Het systematisch

uitschakelen van computers, electrische toestellen, verlichting en productielijnen in combinatie met een

sterk verminderd aircogebruik en bewuster omgaan met mobiliteitsissues leidde tot de eerste

hoopgevende resultaten.

Een acceleratie-effect, goed voor het neutraliseren van een derde van de gemeten uitstoot, werd bekomen

door fors te investeren in de transformatie van gebouwen en kantoren naar een groene infrastructuur

(isolatie volgens hoogste normen, omschakeling naar ledverlichting) en het drastisch aanpakken en

reduceren van grote bronnen van CO2-uitstoot zoals koelvloeistof- en persluchtgebruik.

Bijkomend volgden substantiële investeringen in zonnepanelen en recuperatietechnieken om de

restwarmte van ovens elders in te zetten. We realiseerden in diezelfde periode de integrale omschakeling

naar groene elektriciteit en het verminderen van de de impact van verpakkingsmateriaal. Door belading

van vrachtwagens en routes te optimaliseren brachten we het aantal transporten naar beneden.

Om als biologisch bakker erkend te worden, voldoen we aan een aantal strikte regels over de grondstoffen

én het bereidingsproces (zie kaderstuk). Ons ambachtelijke biobrood worden gemaakt van graangewassen

die geteeld worden in de volle grond zonder het gebruik van chemisch-synthetische pesticiden of

kunstmest. Minstens één keer per jaar krijgen we een bio-controleur over de vloer. Bio is meer dan een set

regels, het is ook een ideaal dat werd samengevat in vier principes: ecologie, gezondheid, zorg, billijkheid.

Die principes vormen samen een visie op een voedselproductie waar we achter staan, waarbij de

ecologische, sociale en economische duurzaamheid hand in hand gaan.