In de kijker: Vleeswaren Vandromme / Bonrill

19 - 2 - 2021
In de kijker: Vleeswaren Vandromme / Bonrill

  Geachte collega's,

  Hoe vaak zijn we niet op zoek naar iets of iemand waar we niet direct een pasklaar antwoord voor vinden?

  Met ondernemer in de kijker leer je de ondernemer en zijn vakgebied kennen.
  In deze reeks wensen we onze buren, collega's, ondernemers in de kijker te stellen.

  Deze keer mogen wij u Caroline Vercauteren van Bonrill voorstellen.

   

  Vandromme Vleeswaren, de naam van dit bedrijf doet bij velen vast een belletje rinkelen, met zijn ruim 130 jaar ondernemerschap in onze regio. Sinds kort staat de 5de generatie aan het roer van het familiebedrijf. Met de komst van deze nieuwe generatie en de komst van de steeds meer bewust wordende consument staan een paar gigantische uitdagingen voor de deur. Op vandaag runnen Thomas Vandromme en Caroline Vercauteren de zaak samen met een 15-koppig team.

   

  Activiteiten?

  Waar het bedrijf zijn oorsprong vindt als toeleverancier voor de betere slagers, is het zich de laatste jaren steeds meer, tot bijna volledig, zich gaan toespitsen op de moderne consument. Deze consument houdt van het leven en van zijn stukje vlees, maar ook meer en meer van alternatieven. Daarbij denken we spontaan aan veggie en vegan.

  Caroline vertelt ons enthousiast dat de naamsverandering van Vleeswaren Vandromme naar Bonrill, en het in kaart brengen van de eindklant, het grootste kantelmoment is uit 130 jaar ondernemerschap. Vanaf heden staat alles in het teken van de flexitariër. De consument die bewust een paar keer per week het echte vlees even laat staan voor veggie of vegan alternatieven. Daarbij denken we aan de dieren maar ook aan de planeet op zijn geheel. 

  Naast de nog bestaande vleesproducten zijn er 2 belangrijke pijlers gevormd, enerzijds Bonrill, de betere rillettes en anderzijds het volledige gamma van 'Bonrill finest veggies'.

  De apothekersopleiding van Caroline komt hier goed van pas. Na een tijdje zoeken en testen kwam men uit bij de oesterzwam als basis voor het 'finest veggies' gamma.

  Op dit moment telt het bedrijf reeds een 5-tal heerlijke alternatieve producten. Geheel in de lijn van de nieuwe trend zijn deze producten vegan, gluten-, soja- en lactosevrij. Om het verhaal compleet te maken worden de oesterzwammen lokaal gekweekt en zijn alle verpakkingen maximaal recycleerbaar.

   

  Covid?

  In de traditionele producten met onder andere horecaklanten hakt corona er stevig in. Anderzijds is het 'finest veggies' gamma een sterke groeipoot voor de toekomst.

  Dankzij corona werd er tijd gemaakt om het nieuwe productengamma te ontwikkelen. 

   

  Toekomst?

  Wat de toekomst brengt voor dit compleet vernieuwde bedrijf? 

  'De consument, onze flexitarier, zal dit op lange termijn bepalen.' Naast de productie van het bestaande gamma is het constant werken aan nieuwe smaken en nog betere producten. En dit telkens rekening houdend met de trend van de moderne consument. 'Een stevige basis werd gelegd en we kijken de toekomst uitdagend tegemoet'

   

  We danken Caroline om haar verhaal te vertellen.

  Meer info op bonrill.be.

   

  Zelf je plaatsje reserveren in 'ondernemer in de kijker'? Bel Kris 0474/266168

  < Terug naar overzicht