In de Kijker: Dimabel

08 - 1 - 2021
In de Kijker: Dimabel

  Geachte collega's,

  Hoe vaak zijn we niet op zoek naar iets of iemand waar we niet direct een pasklaar antwoord voor vinden?

  Met ondernemer in de kijker leer je de ondernemer en zijn vakgebied kennen.
  In deze reeks wensen we onze buren, collega's, ondernemers in de kijker te stellen.

  Na Jan Cherchye van Color By Cherchye is Didier Clarisse van Dimabel aan de beurt.

   

   

   

  BVBA Dimabel werd opgericht in 1997 door Didier Clarisse. Voorheen was Didier actief als eierhandelaar. Aanvankelijk werden enkel premium en suikervrije wafels geproduceerd voor bakkers, speciaalzaken en retail. Door de grote en groeiende interesse van de consument in “gezonde” producten, werd in 2000 gestart met de ontwikkeling en productie van biologische wafels en werd het assortiment suikervrij verder uitgebreid.

   

  Door de groei werd begin 2009 een nieuw bedrijfsgebouw - van meer dan 3000 m² - in gebruik genomen en verhuisde de productie-eenheid van Reningelst naar Ieper. Het assortiment werd verder uitgebreid met Fairtrade wafels en nieuwe private label concepten voor export & supermarkten. Dimabel investeerde ook in een afwerkingslijn om als enige wafelbakkerij in België zowel bio- als suikervrije wafels te kunnen chocolateren met échte Belgische chocolade.

   

  In 2018 wordt de bekendste Belgische wafel, de suikerwafel of Luikse wafel, ook in BIO op de markt gebracht. Wafelbakkerij Dimabel is de enige wafelfabrikant ter wereld die een biologische suiker- of Luikse wafel kan maken. 

   

  Als gestaag groeiende wafelbakkerij slaat in 2019 het noodlot toe. Het ganse bedrijf wordt compleet in de as gelegd door een verwoestende brand. Dankzij collega's in Herentals kan er vrij snel een doorstart gemaakt worden. Sinds oktober 2020 vinden we Dimabel terug langs het Jaagpad. Actueel echter nog maar op 50% van de capaciteit. 

  Opdrachten?

  Dimabel is gespecialiseerd in het bakken van wafels, dit meer bepaald in de niches van de suiker-, lactose- en glutenvrij. Recent komen daar ook de proteïnen wafels bij, specifiek voor de sportwereld. Zo zijn enerzijds de grote en gekende retailers kind aan huis om hun wafels in de winkelrekken te krijgen en anderzijds ook de natuur- en dieetwinkels.

  Klanten situeren zich ver over de landsgrenzen heen. Zo zitten een aantal Portugese winkelgroeperingen in het klantenbestand. Het team van Dimabel bestaat uit een 20-tal enthousiaste medewerkers.

   

  Covid?

  Op zich had Covid niet echt een impact op het bedrijf van Didier. Toch verstoren de extra veiligheidsregels en het herorganiseren het gekende ritme.

   

   

  Toekomst?

  Na een zwarte periode met de brand is het werken met goede moed aan de heropbouw van het bedrijf. 

  De eerste mijlpaal moet dan ook het terug 100% produceren in Ieper worden. Dankzij een aantal mooie samenwerkingsverbanden zien de vooruitzichten voor de komende jaren er zeer positief uit.

  Door middel van verdere optimalisering moeten ze op termijn de capaciteit kunnen verdubbelen.

   

  We danken Didier om zijn verhaal te vertellen.

  Meer info op www.dimable.be

   

  Zelf je plaatsje reserveren in 'ondernemer in de kijker'? Bel Kris 0474/266168

  < Terug naar overzicht