MV Projects en Morvan staan meteen op na hevige bedrijfsbrand

02 - 5 - 2015

Donderdagochtend werd het Ieperse Bedrijventerrein wakker met een uitslaande brand in de gebouwen van NV Movetherm.  In deze gebouwen zijn de bedrijven van Kurt Mortier, MV Projects en Kristof Mortier, Morvan BVBA (Selexion) gevestigd.  Het familiebedrijf werd zwaar getroffen.  

De woonruimte, waaruit de inwoners door de alerte medewerkers van RTS konden gered worden, de stockruimte en de kantoorruimtes van MV Projects werden volledig vernield.  De toonzaal kon gevrijwaard blijven.  

De ruimtes van Morvan BVBA, zaakvoerders Kristof Mortier en Anja Vanhoorneweder, konden grotendeels gevrijwaard worden.    Er is veel warmte- en waterschade aan de toestellen die aanpaalden aan de ruimtes waar de brand het hevigst woedde. 

Beide familiezaken startten hun activiteiten meteen weer op. 

Kurt Mortier, zaakvoerder MV Projects lanceerde volgende persbericht :

"Donderdagochtend werd onze firma getroffen door een uitslaande brand, in ons bedrijfsgebouw MV Projects langs de Paddevijverstraat 56 in Ieper. De brand vernielde de volledige stock- en kantoorruimtes. Het aanpalende woninggedeelte is ook volledige vernield. Het is in dit woninggedeelte dat de buren, tijdig de inwoners hebben kunnen verwittigen.

De toonzaal werd gevrijwaard en zal terug open zijn vanaf 5 mei na een grondige poetsbeurt. Het bureel is momenteel te vinden in een tijdelijke ruimte aan de zijkant van de toonzaal.

We blijven steeds tot uw dienst op het vaste nummer 057/200147.

Bestellingen,leveringen en plaatsingen worden uitgevoerd zoals gepland mits eventuele vertraging door de voorraad die in vlammen is opgegaan.

Ook de aanpalende firma van mijn broer Kristof werd grotendeels gevrijwaard. Ook Kristof en Anja staan samen met hun medewerkers tot uw dienst!

U kan ons ook steeds bereiken via mail : movetherm@skynet.be voor verdere vragen.

Via deze weg wil ik iedereen ook bedanken voor hun steun en in het bijzonder de helpende handen voor hun vrijwillige inzet na deze ramp.

Tot uw dienst,

Namens mijn familie en medewerkers,

Kurt Mortier 
zaakvoerder 
057/200147

(einde persbericht)< Terug naar overzicht